Niveau

HBO

Accommodatie

Hotel

Vervoer

Bus, Jeep, Kameel

Vliegticket

Inclusief

Excursies

Inclusief

Maaltijden

Ontbijt, lunch en diner

1,895

Heb je altijd al in de woestijn onder de sterrenhemel willen slapen? Of wat dacht je van dobberen in het laagst gelegen meer ter wereld, de Dode Zee. Of een van de 7 wereldwonderen bezoeken? Dit kan allemaal in Jordanië!

Jordanië is een verrassend mooi land met een gastvrije bevolking. Tijdens deze studiereis ontdek je de meest bijzondere en prachtige plekken die het land te bieden heeft. Kortom, je maakt kennis met de geschiedenis en natuur van Jordanië en je komt ongetwijfeld met onvergetelijke herinneringen terug. Tevens bezoeken we ook vier textielbedrijven tijdens deze reis, waar je alle kans hebt om je kennis te verbreden.

We starten de reis in de hoofdstad Amman, van waaruit we de eerste twee dagen excursies en uitstapjes zullen maken. Amman doet westers en modern aan, met een vleugje van het traditionele Midden-Oosten. Naast koper, wordt er vooral veel gebreide kleding geëxporteerd vanuit Jordanië, waardoor het voor de fashion-industrie een belangrijke bestemming is. De textielmarkt is hier groot.

Maar er staat ook veel cultuur op het programma. Zo bezoeken we onder andere de Grieks-Romeinse-Byzantijnse stad Jerash, gelegen in het noorden van Jordanië aan de Jabbok rivier. Deze eeuwenoude stad wordt beschouwd als een van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden van het Midden-Oosten. Je ziet hier de overblijfselen van tempels, theaters, zuilengangen en stadspoorten.

We vervolgen de reis door de bergwoestijnen, met prachtige vergezichten. Via de kruisvaardersburcht Kerak, komen we bij de ‘verborgen’ stad Petra. Deze roze/rode stad is rijk aan vele schatten; een indrukwekkende ervaring. Vanuit Wadi Rum lopen we een aantal delen van het Abrahampad en maak je een jeeptour door de mooiste woestijnlandschappen van Jordanië. Het uitzicht op de massieve bergen, zoutpilaren en de rode zandvlakten is adembenemend.

Ook nemen we je mee naar Madaba, de stad van de mozaïek. Het stadje kent vele leuke winkeltjes, waar je gegarandeerd slaagt voor souvenirs. Ook bezoeken we Neboberg, ten zuidwesten gelegen van Madaba. Deze berg speelt een belangrijke rol in zowel het Christendom, het Jodendom en de Islam. Ook bezoeken we de grot van Lot en enkele andere hoogtepunten van Jordanië. We eindigen de reis bij de Dode Zee, waar je heerlijk kunt drijven op het zout.

Het is een intensief programma, maar je komt vol nieuwe ervaringen en kennis terug.
Overzicht
Dag 1
VOORBEELD PROGRAMMA
Klaar voor de reis? We verzamelen op Amsterdam Schiphol Airport naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Na aankomst brengt een transfer ons naar het hotel.
Dag 2
Amman – Jerash – Ajloun – Um Qais – Dibeen
Vandaag doen we de eerste indrukken van Jordanië op. We gaan naar Jerash om te lunchen, een stad gelegen op zo’n 45 kilometer van Amman. Jerash is een prachtige mix van Grieks-Romeinse en Oriëntaalse invloeden en vroeger gold de stad als een van de belangrijkste steden. De historische rijkdom zie je nog terug in oude stadspoorten, zuilen en oude theaters. Ook komen we bij Ajloun, een stad die omringd is door een prachtige natuur en waar een belangrijk Islamitisch fort staat. Ook komen we langs Umm Qais, een dorp gebouwd op en naast de ruïnes van de Hellenistisch-Romeinse stad Gadara. Dibeen is een natuurreservaat nabij Jerash, met prachtige dennen-eiken en glooiende heuvels. We sluiten de dag af met een welkomstdiner in Amman.
Dag 3
Amman
Na het ontbijt gaan we aan de slag. Vandaag staat namelijk in het teken van bedrijfsbezoeken in de industriële stad Al Azraq. Ook staat er een bezoekje aan de Jordan River Foundation op de planning.
Dag 4
Amman – Madaba – Mt. Nebo – Kerak – Petra
Na het ontbijt reizen we naar Petra en stoppen we onderweg bij verschillende plekken, zoals Mount Nebo. Dit is een indrukwekkende berg die 817 meter boven zeeniveau prijkt. We bezoeken ook Madaba, waar de Saint George kerk staat met een indrukwekkende mozaïeken kaart in de vloer. In Kerak vind je een historisch pareltje, namelijk een burcht uit de 12e eeuw. Voor we aankomen in Petra, stoppen we nog in Dana. Dit dorpje ligt aan de rand van Wadi Dana, een natuurlijke kloof, en biedt uitzicht op de Wadi Araba. Zowel de lunch als het diner vinden beiden plaats in Kerak.
Dag 5
Petra
Zorg dat je een goede bodem hebt, want er staat een volle dag naar Petra gepland, waar we ook zullen lunchen. De eeuwenoude stad Petra werd meer dan 2000 jaar geleden gebouwd, in het midden van de woestijn en wordt omringd door gigantische, rode rotsformaties. In deze rotsen werden huizen, tempels en tombes gehakt en hedendaags vormen deze ruïnes een prachtig plaatje. Het diner vindt plaats in een lokaal restaurantje of in het hotel.
Dag 7
Wadi Rum – Aqaba – Dode Zee
Na het ontbijt is Aqaba onze volgende stop, waar je van alle indrukken lekker kunt bijkomen op een strandbedje met een cocktail. Aqaba is een havenstadje en een leuke en relaxte plek om bij te komen. Lunch en diner worden in het hotel verzorgt.
Dag 8
Aqaba - Dode Zee
Vandaag kun je nog genieten van een duik in de Rode Zee. Tegen het einde van de middag gaan we naar de Dode Zee en verblijven in een 4-sterren hotel.
Dag 9
Dode Zee
Nog een ervaring wat van de bucketlist kan worden afgestreept. Na een insmeersessie met Dode Zee-modder vol mineralen drijvend op je rug en geheel ontspannen een magazine lezen! De lunch vindt plaats in het hotel. In de middag heb je de optie om een sig trail te doen. In de avond brengt een transfer ons naar een gezellig restaurantje voor het afscheidsdiner.
Dag 10
Amman - Amsterdam
Na het ontbijt wacht ons de transfer die ons naar het vliegveld brengt. Helaas zit de reis er al weer op en zetten we voet op Nederlandse bodem.

Checklist

 • Paspoort en vlieg e-ticket
 • Bankpas op internationaal zetten
 • Zonnebril
 • Zonnebrand
 • Grote sjaal voor kerk en moskee bezoeken
 • Medicijnen indien van toepassing
 • Zorgverzekeringspas
Kosten per persoon
EUR 1,895


 • Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam
 • Alle transfers volgens programma
 • Alle overnachtingen incl. ontbijt
 • Alle lunches en diners
 • Vele excursies inclusief entreegelden
 • Bezoek aan het wereldwonder Petra
 • Slapen in de woestijn
 • Zwemmen in de Dode Zee
 • 4 bedrijfsbezoeken
 • Visum
 
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Reis- en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht voor deelname aan deze reis)
 • Fooien en alle uitgaven van persoonlijke aard
 • Bijdrage Reisgelden Garantiefonds GGTO € 15 per boeking (maximaal 9 personen per boeking)

There are no reviews yet.

Be the first to review “Jordanië Textiel & Cultuur reis”

Find Map