Praktische Zaken

“Experience is the Best Way to Learn.”
– FP Academy.

Werkwijze

Wens je een groepsreis te boeken of een offerte aan te vragen, dan kan dit via de knop offerte aanvragen. Vertel ons je wensen en je ontvangt geheel vrijblijvend een voorstel op maat. Hierna gaan we samen met jou de puntjes op de spreekwoordelijke “i” zetten. Als we een overeenstemming hebben bereikt, dan kan je tot boeking overgaan. Dan pas is je boeking definitief. Het is vanzelfsprekend dat vanaf dit moment tot het moment dat de reis heeft plaatsgevonden nauw contact is met het team van FP Academy. We streven ernaar een ervaring te ontwerpen die de groep zal bijblijven. Dit kan alleen als we de wensen blijven polsen en tussentijds finetunen. Vraag vandaag nog een reisbeleving met een educatief karakter aan. Het team van FP Academy.

Verzekeringen

Tijdens een reis kun je altijd voor onvoorziene omstandigheden komen te staan. Daarom is het fijn om verzekerd op reis te gaan voor het geval iets met jou of met je bagage gebeurt. Een reisverzekering vergoedt onder andere extra vervoer- en verblijfkosten en medische kosten.

Bij deelname aan de studiereizen van FP Academy ben je verplicht in het bezit te zijn van een reisverzekering. Je bent vrij om je reisverzekering elders af te sluiten. Maar je kunt het ook via FP Academy regelen. Dit kun je doen via onze partner programma met Allianz verzekeringen. Wij hebben hier verder geen adviserende rol.

Visa

Voor een aantal bestemmingen geldt een visumplicht. Het voordeligst is om dit zelf te regelen. Maar je kunt ook bij boeking aangeven dat je gebruik wenst te maken van onze groepsreizen visumservice. Naast de consulaire kosten betaal je € 40 bemiddelingskosten per visum, als het consulaat in Nederland is gevestigd en € 50 als het consulaat in Brussel is gevestigd. Dit is voordeliger dan via een visumbureau. Als je het visum via FP Academy regelt, dan houden wij rekening met alle termijnen en zorgen ook voor uitnodigingsbrieven indien nodig. Dit ontzorgd en bespaart je veel tijd.

Bij een aantal landen is het mogelijk om bij aankomst op de luchthaven een visum te krijgen. In veel gevallen kunnen we dit door onze lokale agent laten voorbereiden. Hiervoor hebben we altijd een kopie van je paspoort nodig. Betaling vindt plaatst op de luchthaven. Het betreffende bedrag wordt vóór vertrek bekendgemaakt zodat je bij aankomst dit gepast gereed hebt.

Garantiefonds

FP Academy is aangesloten bij GGTO, het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. Het Garantiefonds GGTO garandeert reizigers die geboekt hebben bij een van de aangesloten touroperators dat zij het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgen indien de touroperator in financieel onvermogen komt en de reis om die reden niet naar behoren kan uitvoeren. Dat kan zijn voor het vertrek maar ook tijdens de reis. Een garantieregeling als deze is voor iedere aanbieder van pakketreizen wettelijk verplicht (Burgerlijk Wetboek 7 artikel 7:512).

VvKR

FP Academy is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties.

Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als voor jou als consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Info. bijeenkomsten

Voor onze reizen organiseren wij regelmatig informatiebijeenkomsten. Bij FP Academy vinden we het belangrijk dat je goed op de hoogte bent over het aanbod en wat je kunt verwachten van een reis vooraleer je je inschrijft. Daarnaast is het ook fijn om voor vertrek kennis te maken met je medereizigers en voorlichting te krijgen over de laatste ditje en datjes van een reis. Op verzoek kunnen we zowel bij de lancering van een reis als voor de vertrekdatum een informatiebijeenkomst op locatie organiseren.

Vervoer

Afhankelijk van de bestemming, bieden we vlieg, trein of busreizen aan. Te allen tijde zal met de grootste zorg worden gekeken naar de prijs versus reisduur en comfort.

Wij hebben toegang tot een groot netwerk van luchtvaartmaatschappijen, trein- en busvervoer. Zo zijn onze vliegreizen vaak met KLM of Transavia. Naar Shanghai vliegen we meestal met Etihad Airways. Bekend om hun top service aan boord.

Bij binnenlandse vluchten of treinen zijn we gebonden aan de lokale kwaliteit en hebben we daar vaak niet veel keus.

Voor vervoer op de plaats van bestemming werken we met partners die beschikken over een vloot van kwalitatieve touringcars met airconditioning.

Reisbegeleiding

Al onze reizen worden begeleidt. Begeleiders zijn vaak bekend met de bestemming of het thema behorend bij de desbetreffende studiereis. De hoofdtaak van de begeleider is ervoor te zorgen dat de reis logistiek goed verloopt. FP Academy heeft een netwerk van professionals met uiteenlopende achtergronden die in de loop der jaren hun sporen hebben verdiend op hun vakgebied. Deze professionals worden vaak ingezet om tijdens de reis hun ervaringen met je te delen en je kennis verder te verbreden.

In sommige landen is het verplicht een lokale gids te hebben. Deze gaat vaak mee als silent guide of als een echte reisbegeleider. Het is in ieder geval altijd van toegevoegde waarde. Zo’n gids spreekt letterlijk de taal van het land en kan meer over het land vertellen.

Accommodaties

Ongeacht de bestemming en het budget streven wij naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. De ligging, service en hygiëne zijn vaak doorslaggevend. Zo dienen de accommodaties die wij gebruiken in veilige wijken te liggen maar ook centraal ten aanzien van het centrum en openbaarvervoer voorzieningen. Goede service en hygiëne zijn net zo belangrijk. Bij de reizen die standaard tot ons aanbod behoren verblijf je op indeling in 2 of 3-persoonskamer. In uitzonderlijke gevallen kan dit een 4-persoonkamers zijn. Dit zal altijd in overleg gebeuren. Verblijf is altijd op basis van logies en ontbijt.

Bij een aantal van onze bestemmingen verblijven we in 4 en 5-sterren hotels. Deze vragen vaak bij het inchecken om een creditcard als garantie voor het gebruik van o.a. de minibar. Heb je geen creditcard dan vraagt men vaak een bedrag in Euro’s wat je na het uitchecken weer terugkrijgt, indien geen gebruik is gemaakt van betaalde faciliteiten.

Reisadviezen

We leven in roerige tijden. Het is daarom des te belangrijker om de reisadviezen goed te volgen. Het ministerie van buitenlandse zaken heeft hiervoor een speciale website. Behalve bij een negatief reisadvies ligt de uiteindelijke keuze om wel of niet naar een land te reizen geheel bij jezelf.

Vaccinaties

Voor vaccinaties kun je je het beste laten adviseren door je eigen huisarts. Hij of zij hebben ook je medisch dossier. Je gezondheidstoestand en of je al dan niet medicijnen gebruikt zijn belangrijke factoren bij een vaccinatieadvies.  Je kan uiteraard ook bij een van de lokale GGD langs gaan.