Dr. Radha Jethu | Program Manager MBA in Fashion Management at Business School Netherlands

Brazilië is een land in Zuid-Amerika en een fantastische vakantiebestemming. Het land is veelzijdig: Brazilië heeft voor vakantiegangers wereldsteden zoals Rio de Janeiro en São Paulo te bieden, maar heeft aan de andere kant ook veelzijdige business mogelijkheden.

In mei 2018 heb ik de kans gehad om dit land te ervaren door de studiereis “Brazilië” van FP Academy. Nabila Harboul heeft met haar studiereis deze veelzijdigheid van Brazilië laten zien.

We zijn begonnen in Rio de Janeiro waarbij wij met onze groep (studenten TMO Fashion Business School) een zijde stoffen producent in Petropólis hebben bezocht naast een bezoek bij het Nederlandse consulaat. Ons hotel bevond zich in het inspirerend gedeelte van Rio de Janeiro, namelijk Copacabana, waarbij wij inspirerende dialoog die de mode-industrie van strand- en lingeriemode er onderhoudt met de sexy bewoners van Copacabana en Ipanema hebben kunnen ervaren.

Vervolgens zijn we naar São Paulo afgereisd, in het zuidoosten van Brazilië. Op modegebied zijn ‘Rio’ en ‘Sampa’ beslist geen tweelingzusjes. De mode van Rio is kleurrijker en frivoler dan die van São Paulo. São Paulo, een metropool met ongeveer 20 miljoen inwoners, heeft het allemaal: textiel- en kledingfabrieken, flagship stores, designershowrooms, mode-evenementen (waaronder de São Paulo Fashion Week), publieke en privé-organisaties die actief zijn in marketing en modepromotie. Dankzij FP Academy hebben we dit allemaal mogen meemaken door onze bedrijfsbezoeken aan onder andere Havianas en FARM.

FP Academy, bedankt voor deze mooie reis!!

Reply or Comment