Fleur van Driesten | student TMO Fashion Business Management School

Bij mijn eerste bezoek aan TMO had ik de advertenties van de FP-Academy reizen al gespot. Ik was meteen mega enthousiast over deze studiereizen en ik had met mezelf afgesproken dat ik één keer zo’n reis aan mezelf cadeau mocht doen. Afgelopen jaar zag ik ineens de advertenties met een nieuwe studiereis naar Dubai en Shanghai hangen. Mijn aandacht was meteen getrokken door deze gave bestemmingen en het voelde alsof dit het moment was om ervoor te gaan. Met eigenlijk nog weinig kennis over deze reizen en zonder precies te weten wat ik kon verwachten heb ik besloten om me in te schrijven met nog twee vrienden.
Dit is duidelijk een van de beste keuze geweest van het afgelopen jaar.
Naarmate de reis dichterbij kwam, zorgde Nabila al voor de enige informatie en bouwde ze de spanning al aardig op via de groepsapp. We werden al goed voorbereid op de reis en langzaam maar zeker kwam het steeds dichterbij. Nabila helpt je persoonlijk en staat altijd voor je klaar wat betreft vragen over de reis, en in ons geval ook over alle vragen omtrent visa.

Eindelijk was het zover!

Vanaf het moment dat we aankwamen op Schiphol had ik het gevoel dat we in goede handen waren en dat er een fantastische reis op ons stond te wachten. En dat is gebleken. Alle facetten om de cultuur maximaal te leren kennen hebben we aangereikt gekregen. Bij het eerste bezoek in Abu Dhabi aan de moskee maakten we goed kennis met de lokale cultuur. De ‘Arabian night’ in de woestijn, de Dubai Mall en de bedrijfsbezoeken in Dubai hebben ons letterlijk in het diepe van de Verenigde Emiraten gegooid. Maar ook in China kregen we de skyline, de Chinese tuinen en de tempels te zien. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je te weinig als toerist gaat zien
Hetgeen wat voor mij echt van toegevoegde waarde was, waren ook alle lunches en diners die bij de reis inbegrepen zaten. Het authentiek Chinese eten weet je namelijk als toerist zelf niet altijd goed te vinden, terwijl dit wel echt wat toevoegt aan je beleving van China. Het is ontzettend leuk om een cultuur zo goed te leren kennen in zo’n korte tijd. Doordat Nabila de reis zó samenstelt, dat hier optimaal ruimte voor is, brengt het je veel meer dan dat je op eigen houtje als Westerse toerist zou zien.

Bedrijfsbezoeken

Daarnaast hebben de bedrijfsbezoeken echt mijn reis gemaakt. Van tevoren weet je niet goed wat je kan verwachten en vraag je jezelf misschien af wat al die bedrijfsbezoeken nou toevoegen en hoe die nou allemaal kunnen variëren, ook is als student vroeg me dit van te voren af. Achteraf kan ik echt zeggen dat ieder bedrijfsbezoek iets heeft toegevoegd. Ik heb in die 9 dagen zo ontzettend veel nieuwe inzichten gekregen, zoveel nieuwe ontwikkelingen gezien en geleerd, en natuurlijk de branche vanaf een hele andere (Oosterse) kant mogen bekijken. Het is super interessant om te zien hoe ontzettend groot je toekomstige branche is, en hoe alle verschillende werelddelen tegen deze branche aankijken.
Het is niet alleen goed voor je eigen ontwikkeling, je studie en je netwerk, maar ook met het oog op eventuele stageplekken is dit echt een kans.

Ook tijd voor fun

De dagen zijn volgepland met deze leuke en interessante activiteiten, maar tuurlijk is er in de avonduren ook ruimte voor wat vrije tijd, om ook het nachtleven van het land van dichtbij te mogen bekijken. Nabila is nergens te beroerd voor, en staat altijd voor je klaar om je de beste clubs aan te smeren of een taxi voor je aan te houden. Met haar kennis over de steden kom je altijd goed terecht en heb je de avonden van je leven.

Uiteindelijk een reis om nooit te vergeten

De afwisseling van het leerzame, serieuze gedeelte, met het jonge studentenreis gevoel, maakt de reis echt perfect. Ik heb echt de tijd van mijn leven gehad, de leukste mensen ontmoet en ik ben eerlijk gezegd alweer aan het twijfelen over de volgende reis…

Het is een enorme kans en het brengt je echt veel meer dan je je op voorhand kunt bedenken. Voor mij was alles het echt helemaal waard en ik zou heet zo weer over willen doen. Ik zou dit aan iedereen kunnen aanraden!

 

Forever friends

Reply or Comment