Lara Strous | TMO student Fashion Business Management

Porto is een stad waar ik zeker terug ga komen, het heeft namelijk alles. Er hangt een fijne en gemoedelijke sfeer, het eten en drinken is top en natuurlijk het perfecte weer.

Begin juni heb ik samen met mijn medestudenten van de opleiding TMO Fashion Business School Porto bezocht. Dit was georganiseerd in samenwerking met FPAcademy, ik kan niet anders zeggen dan dat het top geregeld was en dat ik ontzettend heb genoten van de leerzame ervaring.

Na een warm onthaal op de zondag avond in Porto ben ik met een paar medestudenten meteen de stad gaan ontdekken. Leuke barretjes en leuke winkels zijn er in overvloed, precies wat een TMO student dus wilt. Maar natuurlijk moesten we niet vergeten dat er ook gewerkt moest worden!

Maandag begon het programma meteen goed. Het eerste bedrijf wat we bezochten, Riopele Têxteis is een ontzettend mooi en groot bedrijf. Je ziet dat alles op elkaar is afgestemd en dat alles tot in de puntjes goed geregeld is. Het bedrijf kenmerkt zich door de goede samenwerking met bekende merken, de grote capaciteit waarover ze beschikken en de enthousiaste werknemers. Ik vond het vooral heel gaaf dat wij het hele proces hier mochten zien vanaf het ruwe materiaal tot aan het gehele kledingstuk. Na het bedrijfsbezoek gingen we naar een mooi historisch stadje genaamd, Guimaraes. Het is mooi om de artistieke kenmerken van een klein stadje te zien in zo’n mooi land als Portugal.

De volgende dag hadden we weer een druk programma. In de ochtend hadden we twee bedrijven bezocht, waaronder Estamparia Textil Adalberto Pinto da Silva. Dit bedrijf is gespecialiseerd in verschillende printtechnieken voor textiel. Wat leuk is dat je dus verschillende bedrijven bezoekt uit verschillende branches. Ieder bedrijf gespecialiseerd in een bepaald product dus je kennis wordt niet alleen verbreedt op het gebied van kleding. Ik denk dat dit heel erg belangrijk is omdat je dingen ook vanuit een ander perspectief leert te bekijken. Na de lunch hebben we Ferreira & Fos bezocht. Hier werd voornamelijk gewerkt met brei-methoden. Heel leerzaam dat hier zoveel verschillende mogelijkheden in zijn. O ja, als je kans hebt om met deze reis mee te gaan, neem een kleed mee!! het is wel even proppen in je koffer maar ze zijn zo mooi)!

Woensdag hebben we Ferreira de Sá bezocht. Dit bedrijf maakt al sinds 1946 voor de grootste hotels over de hele wereld tapijten en veel zelfs nog handgemaakt. Als je ziet met hoeveel passie de werknemers deze producten maken wil je hier spontaan de hele dag blijven. Ik heb ontzettend veel waardering voor het ambacht die zij behouden, en het zijn dan ook prachtige tapijten. Zeker de moeite waard om hun website te bezoeken!

Na de lunch hebben we Procalçado bezocht. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van schoenzolen. Dan denk je saai.. Nee hoor helemaal niet! Procalçado is een ontzettend innovatief bedrijf die zich elke dag wilt te innoveren door te kijken naar technologische ontwikkelingen en ook op het gebied van materiaal gebruik. Ook heeft Procalçado een eigen merk genaamd Lemon Jelly. Het merk kenmerkt zich door de citroenlucht van de schoenen, superleuk en innovatief! Door speciale kenmerken aan je producten toe te voegen onderscheidt je je als merk van de rest.

Om deze week perfect af te sluiten hebben we nog een superleuke Citytour gehad georganiseerd door Gallery hostel waar wij verbleven, ook dit was super goed geregeld. Daarna konden we even shoppen wat ook niet geheel onbelangrijk is!

Als laatst wil ik iedereen heel graag bedanken voor het organiseren van de reis, de gezelligheid en de mooie dingen die ik heb gezien!

Voor de mensen die Porto nog gaan bezoeken hier een paar leuke hotspots die ik jullie wil meegeven:

Eten & drinken 

Tapas

In Porto hebben ze overal tapas, echt super! Taberna do Largo is echt een super klein en gezellig restaurantje. Ze hebben niet heel veel op de kaart staan maar wat ze hebben is echt heel goed! Wij hebben vooral heel veel kaasjes en wijn op en dat was lekker! A comida estava deliciosa!!

Seafood

Ik ben dol op vis en ik wilde dus graag een avondje vis eten. We kwamen toevallig langs Ostras & Coisas. Een prachtig visrestaurant met elke dag verse vis. Zeker de moeite waard om te gaan eten!

Pizza

Bij Presto Pizza Baixa hebben ze overheerlijke pizza’s! Je moet meestal wel eventjes wachten maar het is het wachten waard! Er zitten voornamelijk veel studenten want het is echt super goedkoop!

Reply or Comment